Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z botwinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
żółtko jajek 4 szt
śmietana 18 proc 1/4 l
botwinka 2 pęczki
sól do smaku
szynka 20 dag
cytryny 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z botwinką

1. Posiekaną botwinkę zblanszuj. Odciśnij. Drobno pokrojoną szynkę podsmaż na patelni bez tłuszczu. Wymieszaj z botwinką i 1/2 startego sera. Dopraw gałką i sokiem z cytryny oraz solą.
2. Formę wyłóż ciastem. Na cieście rozłóż botwinę. Zalej śmietaną zmiksowaną z jajkami, solą i odrobiną gałki, wymieszaną z resztą sera. Na tym zrób kratkę z resztek ciasta. Piecz 35 min w temp 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:41
pyszna tarta
Krystyna32 19.12.2013 10:26
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak