Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 2 szt
bazylia do dekoracji
mozzarella 1 szt
wędlina 2 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa wg uznania
pita 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pita po włosku

1. Chlebki pita rozetnij na pół. Środki skrop oliwą, przykryj szynką, plasterkami mozzarelli i pomidora. Oprósz solą i pieprzem, posyp bazylią. Przykryj wierzchami bułek.
2. Chlebki pita ułóż na kratce nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 3 min w temp ok 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.06.2013 08:15
pyszne jedzonko
Angelika10 08.04.2013 00:10
bardzo lubię
mic 15.01.2012 11:09
pyszności, takie jedzenie zdecydowanie moge powiedzieć, że lubię
hastalavista 03.01.2012 15:03
uwielbiam włoskie smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak