Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 340 g
szpinak świeży 500 g
cebula biała 100 g
mąka pszenna 16 g
mleko 2% 100 g
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak ze szpinakiem

Rybę kroimy w dzwonki. Nacieramy solą świezo mielonym pieprzem, zawijamy w folie i odstawiamy na 2 godz do lodówki. Cebulę podsmażmy i dodajemy do niej rybę którą odsmażmy z każdej strony.
Szpinak wykładamy na patelnię dodajemy czosnek.
Do mleka wsypujemy mąkę i zalewamy szpinak, mieszając doprowadzamy do zgęstnienia.
Rybę kładziemy na szpinak i dusimy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 09.07.2011 15:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak