Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
śliwki 6 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń ze śliwkami

Szynkę nasiąć osrym nożem aby powstały kieszonki na śliwki. natrzeć solą pieprzem i czosnkiem. Zawinąć w folię aluminiową i odstawic na kilka godzin do lodówki.
Mięso włożyc do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Po 15min zmiejszyć temp do 150 stopni i piec 60-70 min. wyłączyc i odczekać pare minut
mozna podac na ciepło lub na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.07.2012 11:12
jest dobra, ale wolę śliwki "węgierki" a nie "kalifornijskie" :) Co prawda w przepisie niesprecyzowane, ale.. lepiej napisać ;)
Robert10 23.06.2011 20:48
wyśmienite
Monika120 23.06.2011 13:49
Uwielbiam połaczenie pieczeni z smakiem śliwek:)Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak