Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurcze faszerowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży 1 szt
mleko 0,5 litra
bułka czerstwa 1 szt
wątróbki z kurczaka 4 szt
natka pietruszki 1 łyż
jajko 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 st
piepr do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurcze faszerowane

Kurczaka myjemy,osuszamy i wyjmujemy z niego kostki środkowe..zostawiamy nóżkę i skrzydełko(jak kto woli).Składniki na farsz wymieszać w blenderze ,dodać przyprawy,wszystko jeszcze dobrze wymieszać.Napełnić farszem kurczaka i zszyć otwór nićmi.Natrzeć skórę przyprawą do drobiu i ułożyć kurczaka w brytfance.Od czasu do czasu polewać można sosem z pieczenia lub wodą,by skórka się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 29.05.2012 19:21
smacznie wygląda
kamyk 29.04.2012 21:20
super kurcze
Motorek 29.02.2012 09:44
pycha
KasiaK90 24.01.2012 18:53
super kurczak
Karmel 12.01.2012 11:33
super
Izabela/bella81 12.12.2011 21:50
smaczne
Tika4444 06.11.2011 18:55
fajny pomysł
AgaS10 28.09.2011 16:05
a ja może spróbuję:)
Kuchareczekjeden 28.09.2011 10:23
uwielbiam ale nie potrafię wyjąć kości:(
IlonaAlbertos 13.09.2011 23:00
Bardzo fajny pomysł na kurczaka.
Justyna Jussstiii 20.07.2011 11:54
super
barbara11561 14.07.2011 07:42
pysznie wygląda
ronald88 13.07.2011 04:55
tego jeszcze nie jadłem
Marzena34 23.06.2011 13:59
super
Robert10 22.06.2011 23:08
same smakołyki
halina17 22.06.2011 14:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak