Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ryby morskiej 4 filety
śmietana 18 proc 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
musztarda 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
mąka 2 łyzki
ser żółty 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie śmietanowym

filety umyć i osączyć dokładnie z nadmiaru wody obtoczyć w mące i usmażyć na olej na złoty kolor przełożyć do żaroodpornego naczynia przygotować sos śmietanowy śmietanę dokładnie połączyć z ziołami roztartymi czosnkiem i musztardą gotować sosem polać rybę i zapiec 15 minut w tem 180 stopni przed podaniem każdą porcję ryby udekorować plastrami żółtego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie
olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie
olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie
olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie
olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie
olivka 04.08.2011 07:56
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak