Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z zieloną pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 3 pęczki
czosnek 3 ząbki
olej 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
filet z dorsza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z zieloną pietruszką

Filety opłukać i osuszyć natkę pietruszki umyć strzepać nadmiar wody i drobno posiekać czosnek obrać przecisnąć przez praskę w misce wymieszać natkę czosnek olej i sok przyprawić solą i pieprzem Połowę mieszanki rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia następnie ułożyć warstwę z ryb a na niej drugą warstwę mieszanki naczynie wstawić do lodówki na 60 minut piernik rozgrzać do tem 180 stopni na 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak