Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa na śniadanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko ugotowane 1/2 l
masło 2 łyżki
miód 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
jabłka 1 szt.
brzoskwinia 1 szt.
starta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa na śniadanie

1. Ryż przelej na sicie zimną wodą. Wsyp do garnka, wlej szklankę wody i mleko, wsyp szczyptę soli, dodaj skórkę cytrynową. Gotuj na małym ogniu ok. 30 min.
2. Jabłko oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w słupki. Brzoskwinię obierz, pokrój na małe cząstki. Do gotowego ryżu dodaj masło i cynamon, dokładnie rozmieszaj. Włóż owoce, wymieszaj. Zupę rozlej do talerzy, polej miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.01.2014 07:21
smaczna zupka
IwonaKa 15.12.2013 10:42
lekka i smaczna zupka
Jodaj 30.09.2012 21:35
dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak