Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żóły 20 dag
boczek wędzony 20 dag
jaja 4 sztuki
mąka 20 dag
masło 5 dag
sól
cukier
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
olej 1/2 l
woda 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serem

Masło zagotowujemy z wodą, solą i cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy aż ciasto zacznie odstawać od ścianek rondla. Studzimy. Dodajemy jajka i mieszamy. Boczek i ser drobno kroimy i dodjamey do ciasta. Ciasto kładziemy łyżką na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 28.07.2011 23:14
uwielbiam takie
IlonaAlbertos 26.07.2011 23:50
Zapowiadają się smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak