Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem szybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 4 szt
margaryna 120 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat śmietankowy 1 szt
skórka pomarańczowa
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem szybki

Białka jajek zmiksować z cukrem, potem powoli dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać stopioną margarynę, wymieszać. Obtoczyć domową skórkę pomarańczową w mące, dodać do ciasta razem z zapachem śmietankowym. Wlać ciasto do formy, posypać rabarbarem na górze, Piec około 35-40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 07.07.2011 09:12
ładnie wyrośnięty
stokrotka 01.07.2011 07:10
wyborne
aginaa 28.06.2011 19:23
piekny ci wyszedl
Katarzyna/kate1980 25.06.2011 17:59
pyszności uwielbiam takie ciasta :)
Gosia40 22.06.2011 10:33
Ciasto proste w wykonaniu i pewnie przepyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak