Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkiem i gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 50 dag
cukru 10 dag
margaryny 1 szt
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
roszku do pieczenia 2 łyżeczki
soli 1 szczypta
jabłek 1/2 kg
gruszek 1/2 kg
cukru do owoców 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkiem i gruszką

Ciasto:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Następnie dodać żółtka, jajko, margarynę, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę , położyć owoce i posypać cukrem. Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.

Nadzienie:
Jabłka i gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 45 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.11.2012 23:50
dobre
ZEWA 11.06.2012 11:58
lubię jabłka i gruszki, więc ciacho jak dla mnie rwelacja
Krzysztof18
Krzysztof18 11.11.2011 07:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak