Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dekagramów
jaja 4 sztuki
cukier puder 25 dekagramów
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Margarynę ucierać i dodawać cukier, żółtka. Do masy dodać mąkę z proszkiem. Ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem i bakaliami: rodzynki, ananas suszony, figi, morele, śliwki suszone, daktyle. Piec 50-60 minut w 170 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.09.2012 13:08
lubię go bardzo
Margo1 26.09.2012 13:08
lubię go bardzo
Misiek1 22.06.2011 09:29
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak