Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany łosoś

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 4 steki
limonka 1
oliwa 3 łyżki
sos chili 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
wino białe wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany łosoś

1. Rybę płuczemy, osuszamy

2. Wino łączymy z sokiem wyciśniętym z cytrynki lub limonki, dodać sól, a kiedy się rozpuści, wlać oliwę z oliwek i sosik Tao Tao dokładnie wymieszać.

3. Marynatą posmarować osuszone kawałki łososia, odstawić na 30 minut.

4. Ułożyć na folii aluminiowej lub tacce, położyć na rozgrzanym ruszcie, grillować ok 8 minut z każdej strony.

5. Ozdobić cytryną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 22.06.2011 12:26
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak