Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie domowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
mąka 2 dag
tłuszcz do smażenia
cebula 2 średnie
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie domowym

Mięso pokrój w plastry, posyp przyprawami i mąką, na silnie rozgrzanym tłuszczu niech się zarumieni z drobno posiekaną cebulą, skrop wodą i duś do miękkości, Miękkie mięso wyjmij, sos przetrzyj, włóż ponownie bitki, duś kilka minut i dopraw do smaku:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak