Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
żółtko jajek 6 sztuk
sól 1/2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
śmietana gęsta 1 opakowanie
smalec 1 kilogram
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Do mąki dodać żółtka, śmietanę (tyle by ciasto było dość twarde, ale elastyczne), sól, ocet, posiekać nożem a potem zagnieść ciasto.
Ciasto potem ubijać wałkiem przez kilka minut, a potem bardzo cienko wałkować.
Rozgrzać smalec na dużej patelni, formować faworki i piec, a potem obtaczać w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.09.2012 13:10
lubię
Margo1 26.09.2012 13:10
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak