Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczeta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
wołowina 10 dag
cebula 3 sztuki
jajko 1 sztuka
tłuszcz do polania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczeta

Zmiel mięso razem z obraną cebulą wymieszaj z jajkiem solą i pieprzem, zawiń w pergamin i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie wyjmij i uformuj wałeczki grubości 2-3 cm i długości około 8cm, posmaruj je tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak