Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier puder 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po trochu cukru pudru i ubijać. Nagrzać mocno piekarnik. Blachę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Blachę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Pianę wyciskać z worka foliowego z otworem. Piec do chwili ścięcia białka. Wówczas wyłączyć piekarnik i w zamkniętym suszyć jeszcze ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak