Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
mąka 2 szk
cukier 1/2 szk
margaryna 1/2 kostki
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa serowa
twaróg 30 dag
cukier puder 1 szk
jajko 3 szt
margaryna 10 dag
mąka ziemniaczna 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
jabłka 6 szt
konfitura wiśniowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowy z jabłkami

Ciasto kruche: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto kruche.
Masa serowa: Ser zmielić i utrzeć z masłem, cukrem, żółtkami i cukrem waniliowy. Na koniec dodać pianę z białek i mąkę. Wymieszać.

Tortownicę wysmarować tłuszczem. Przełożyć masę na ciasto kruche. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć pestki. Wydrążenia jabłek wypełnić konfiturą. Jabłka ułożyć na cieście kruchym i przykryć je masą serową, dokładnie wypełniając szczeliny pomiędzy jabłkami. Piec 35-40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.08.2013 21:07
fajny pomysł
olkaaa 15.03.2013 07:27
ciekawy przepis
Wafelek2601 07.01.2013 18:45
Zapowiada się pysznie
mariola7 28.09.2012 14:48
rewelacja
alaaa 04.04.2012 11:22
rewelacyjny,
jeta72 02.02.2012 19:35
apetyczny
AgaS10 03.01.2012 06:31
świetny torcik:)
Gosia311 07.08.2011 12:13
brzmi bardzo apetycznie
Ania67 15.07.2011 09:05
musi być przepyszny
Monika120 13.07.2011 12:51
Pychotkaa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak