Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bób po angielsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
masło 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 łyżka
sok z cytryny
skórka z cytryny
pietruszka 2 szt
tymianek gałązka
szałwia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: bób po angielsku

Bób myjemy wrzucamy do wrzątku i gotujemy 5 min,odcedzamy,przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorki.Masło ucieramy z sokiem i skórką z cytryny,winem i solą.W rondelku gotujemy liter osolonej wody.Pietruszkę młodą,liść laurowy, szałwię i tymianek owijamy w gazę zawiązujemy nitką i wkładamy do wrzątku ,gotujemy pod przykryciem 8 min,następnie wrzucamy bób gotujemy do miękkości i odcedzamy,przyprawy usuwamy.Wykładamy na ogrzany półmisek mieszamy z przygotowanym masłem posypujemy pieprzem i natką.Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.10.2011 07:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak