Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z tartych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 szt
mąka 2 łyżki
wędzony boczek 200 g
śmietana 150 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: babka z tartych ziemniaków

ziemniaki obrać utrzeć, delikatnie odcisnąć sok. Wymiaszać z jajkami, mąką i przyprawami. Cebulę zarumienić, dodać do masy. Naczynie żaroodporne wyłożyć plastrami boczku, włożyć masę ziemniaczaną, wszystko zalać śmietaną i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok 45 min. Podawać na gorąco najlepiej z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.06.2011 21:44
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak