Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 kg
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
papryka czerwona 1 sztuka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa po węgiersku

Na patelnię dodaj odrobinę tłuszczu, pokrój kiełbasę w średniej wielkości pręgi i wrzuc na patelnię, do lekko przypieczonej kiełbasy wrzuc pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż wszystko się ładnie zarumieni od czasu do czasu mieszając. Następnie do kiełbasy i cebuli dodaj koncentrat pomidorowy, dodaj 1/3 wody i mieszaj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak