Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 dużych
cebula 3 sztuki
tłuszcz 1 porcja
koncentrat pomidorowy 3 dag
koperek 1 wiązka
sól 1 do smaku
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane

Ziemniaki obierz, wydrąż środki tą specjalną łyżeczką, pozostawiając grube ścianki, zalej wrzącą posoloną wodą. gotuj około 7 min. wyjmij i posyp przyprawami. Cebulę obierz i drobno pokrój, usmaż, poczekaj aż wystygnie i połącz ze zmielonym serem, koncentratem pomidorowym i posiekanym koperkiem. Napełnij ziemniaki tym farszem, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 około 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 21.06.2011 21:51
pycha
KwiatGoya 21.06.2011 19:11
a jakie dobre:)
Sylwia88 21.06.2011 18:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak