Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
jabłka 3 sztuki
cukier puder 2 łyżki
kefir 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Jabłka obieramy , drobniutko kroimy lub trzemy na tarce.Do mąki dodać kefir , jajka , szczyptę soli i pokrojone lub tarte jabłka. Wyrobić ciasto mikserem . Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 09.10.2012 19:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak