Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
por 1/4 sztuka
natka pietruszki 3 łyżki
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 6 łyżek
cytryna 1 sztuka
sól
pieprz
rokpol 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane

Jabłka kroimy na pół i wydrążamy miąższ tak by po bokach zostało go ok. 1 cm. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Miąższ kroimy w kostkę. Por siekamy i podduszamy na maśle. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku i łączymy z porem. Połówki jabłek napełniamy farszem i zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak