Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
ser żółty 1 plaster
tłuszcz do smażenia
ketchup
szynka 1 plaster
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Tost jajeczny

Kromkę chleba upiec z jednej str. na tłuszczu do zarumienienia, po odwróceniu na drugą stronę położyć plaster szynki lub boczku (można to i to ) a na górę plaster sera żółtego, całość polać roztrzepanym jajkiem z odrobiną soli i ziół prowansalskich, kiedy spód się zetnie całość odwrócić na drugą stronę,podsmażyć lekko i przełożyć na talerz. Podawać polane ketchupem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.07.2011 19:50
Coś dla moich milusińskich...
marta1371 14.07.2011 21:04
Proste i smaczne
smakowita 02.07.2011 22:58
mniam mniam, smaczne
Grazyna0211 30.06.2011 17:27
proste szybkie i bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak