Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torciki rabarbarowe ukryte po kremem kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok wiśniowy 1/3 szkl
GALARETKI WIŚNIOWE 2 szt
Biszkopty 1 op
kremówka 2,5 szkl
wiórki kokosowe 10 dag
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
kompot 1 (z rabarbaru)

Przepis i sposób przygotowania na: Torciki rabarbarowe ukryte po kremem kokosowym

1. Wiórki kokosowe zalej śmietaną, mocno podgrzej. Następnie odstaw w chłodne miejsce na całą noc, aby śmietana dobrze przeszła aromatem kokosowym.
2. kompot rabarbarowy zagotuj z sokiem wiśniowym. Wyjmij kilka kawałków rabarbaru do dekoracji. Odmierz szklankę gorącego płynu, rozpuść w nim galaretki. Ponownie wlej do rabarbaru, zmiksuj i odstaw do wystudzenia.
3. Przygotuj 4 foremki z odpinanym brzegiem. Ułóż w nich biszkopty. Zalej tężejącą masą rabarbarową. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść. Kokosową śmietanę przecedź i wymieszaj z cukrem pudrem. Ubij na sztywno. Ostrożnie wymieszaj z żelatyną. Rozsmaruj na stężałej warstwie rabarbarowej. Udekoruj resztą rabarbaru. Schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.01.2014 07:53
pyszności !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak