Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki z indycze z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata
wino białe wytrawne 7 łyżek
sos sojowy 7 łyżek
miód 4 łyżki
czosnek 5 ząbków
olej 50 ml
indyk 7 kotlety

Przepis i sposób przygotowania na: steki z indycze z grilla

Mięso myjemy i osuszamy,czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy go z pozostałymi składnikami marynaty.Zalewamy kotlety i przykrywamy odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny,następnie odsączamy i opiekamy na rozgrzanym grillu 5 min z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak