Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem śmietanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 50 dag
cukier puder 4 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda zimna 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem śmietanowy

W małym garnuszku żelatynę zalac wodą i pozostawić na 10 min, aby napęczniała. Następnie cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż się całkowicie rozpuści. Śmietanką ubić na sztywno i dalej ubijając dodawać letnią zelatynę. Do ubitej na sztywno masy śmietanowej wsypać przesiany i wymieszany z cukrem waniliowym cukier puder, zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak