Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
bulion warzywny 500 ml
ocet winny 2 łyżki
śmietana 22% 200 ml
szczypiorek 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z papryki

Strąki papryki przekrój na pół, oczyść z pestek, a następnie pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Włóż pokrojoną paprykę, wlej bulion i ocet. Gotuj około 30 minut na małym ogniu.
Zupę dopraw solą, pieprzem papryką, przetrzyj przez sito. Schłodzoną śmietanę lekko ubij trzepaczką. Zupę rozlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.07.2012 19:33
super
rosik93 03.07.2011 21:24
Mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak