Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 25 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 2
mleko 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 2 łyżki
likier pomarańczowy 2-3 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Odlać 0,5 szklanki zimnego mleka i rozmącić w nim wymieszane obie maki. Kasię z cukrem i żółtkami utrzeź na puch. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. Wlać mleko z rozmąconą mąką i cały czas mieszając ponownie zagotować. Ostudzić. Połączyć obie masy i ubić mikserem. na końcu dodac alkohol.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak