Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z łuskanego żółtego grochu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt.
kiełbasa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
kartofle 3 szt
sól, pieprz do smaku
groch 20 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z łuskanego żółtego grochu

Groch zalać wodą i zagotować, włożyć umyte udka z kurczaka, gotować, podczas gotowania zbierać szumowiny łyżką cedzakową, dodać 1 łyżeczkę Kucharka i pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotować do miękkości mięsa, groch powinien być rozgotowany, 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę kartofle, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek. Gdy mięso jest miękkie wyjąć z garnka, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć z powrotem do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 08.11.2011 21:11
mniam mniam
Beatris 02.09.2011 10:54
To jedna z moich ulubionych zup.
monika154 21.06.2011 14:33
smaczne
monika154 21.06.2011 14:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak