Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty keks zawsze się udaje

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
mąka 2 szklanki
jajko 6 sztuk
bakalie 1 szklanka
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
tłuszcz do formy 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 2/3 szklanki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty keks zawsze się udaje

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopioną margarynę, mąkę, proszek do pieczenia, olej i aromat. Dokładnie wymieszać. Dodać bakalie. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Blaszkę nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do blaszki i piec ok godziny w temp. 200 stopni. Keks posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak