Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne risotto po meksykańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
ząbek czosnku 3 szt
papryczka chili 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
chorizo 200 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ryż 200 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne risotto po meksykańsku

Na gorącym oleju zrumienić drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Dodać posiekaną papryczkę chili oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażyć kilka minut a potem dolać pół szklanki wody i dołożyć przecier. Dusić 10 minut. Jeśli bardzo zgęstniało dolać kolejne pół szklanki wody i dołożyć kukurydzę oraz fasolę. Kiedy się zagotuje dołożyć ryż, doprawić sola, pieprzem, papryka i wszytko razem dusić około 10 minut. Mieszać, żeby się nie przypaliło. Prawdziwie \"hot\" danie dla miłośników ostrej kuchni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 24.09.2013 11:35
Jejku, wygląda super, uwielbiam takie dania ;)
Beatris 03.08.2011 09:19
Wygląda bardzo apetycznie.
MAR3STA 22.06.2011 23:41
świetny przepis!
Anna169Hosz 21.06.2011 13:05
Zapomniałam o zielonej pietruszce- ja dodaje pół pęczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak