Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód do pizzy na patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 175 g
proszek do pieczenia szczypta
sól 0,5 łyżeczki
masło 40 g
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spód do pizzy na patelni

1.Mąkę i sól przesiać do miski. Dodać masło i ucierać aż masa będzie miała konsystencję tartej bułki.
2. Dodać jajko oraz mleko i wyrobić ciasto. Z uformowanej kuli rozwałkować koło o średnicy 23cm
3.Przenieść cistko na patelnie posmarowaną olejem. Wyrównać brzegi, a później smazyć na dużym ogniu przez 5-7 min dopóki sie nie zrumieni.
4. Górna cześć posmarować olejem. Nałożyć wybrane składniki i umieścić w opiekaczu na 10 min dopóki się nie upieką.


UWAGA
Jeżeli nie chcemy używać opiekacza możemy pizzę całą usmażyc na patelni. Najpierw smażymy spó , odwracamy go na drugą stronęi nakładamy dodatkia następnie przykrywamy przykrywką. Zanim usmaży się druga strona dodatki będą gorące.
SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak