Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z grzybami i kroplami jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l.
jajko 2
białko
marchewka
papryka 1\\2
kiełki sojowe 3 łyżki
suszone grzybki 2
sos sojowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z grzybami i kroplami jajka

Grzyby najpierw umyć , dobrze wymoczyć w ciepłej wodzie i zostawić na 5 minut potem pokroić w paseczki. Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem , marchewkę pokroić w cieniutkie wstążeczki , a paprykę w paseczki.Wstawiamy bulion wkładamy wszystkie przygotowane składniki i gotujemy 5 minut , po tych pięciu minutach wyjmujemy łyżką cedzakową grzyby , paprykę , marchewkę i dymkę odkładamy z boku. Zaś sos sojowy połączyć z mąką ziemniaczaną i kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do bulionu , mieszamy do momentu aż zauważymy że zupa zacznie gęstnieć . Całe jajka ubijamy z białkiem i cały czas cienkim strumieniem wlać do zupy a pod koniec z powrotem wkładamy wszystkie warzywa . Jeszcze tylko przed samym podaniem posypać kiełkami sojowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 14.01.2013 13:44
ciekawy,,
babcia
babcia 14.01.2013 13:44
ciekawy,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak