Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ananasem i orzeszkami ziemnymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 gram
ananas 1/2 małego
orzeszki ziemne 1 garść
czosnek 4 ząbki
jabłko 1 sztuka
banan 1 sztuka
papryczka chilli 2 sztuki
olej do smażenia 2 szklanki
kolendra kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ananasem i orzeszkami ziemnymi

Wieprzowinę pokroić w cienkie plasterki. Ananas pokroić na kawałki, Jabłko na małą kosteczkę. Banana pokroić w plasterki. Orzeszki posiekać. Czosnek zmiażdżyć. Rozgrzać olej w woku, włożyć czosnek i papryczki chilli i smażyć ok 1 minuty. Wyjąć z woku. Rozgrzać mocno olej i wrzucić mięso. Smażyć ciągle mieszając ok. 3 minuty. Dodać czosnek i papryczki, ananasa, banana i jabłko. Dobrze wymieszać i dusić aż owoce będą miękkie. Przed podaniem posypać orzeszkami i kolendrą posiekaną. Można podawać z ryżem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 12.10.2011 19:15
pomysłowe
Kasia73 07.07.2011 11:09
fajny przepis
kate.500 01.07.2011 10:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak