Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z klopsikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
wywar warzywno-mięsny 1,5 l.
cebula 2
ziemniaki 2
zielony groszek 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiczki
jajko
sól
pieprz
natka pietruszki
liście selera

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z klopsikami

Cebulę , paprykę kroimy w kostkę i od razu podsmażamy na oliwie. Połowę mięsa też kroimy w kostkę i dusimy a pozostałe mięso zemleć przez maszynkę , ziemniaki obieramy i też kroimy w kostkę , do uduszonego mięsa wlewamy wywar z warzyw i dodajemy podsmażoną cebulkę , paprykę , groszek oraz ziemniaki. I wszystko razem gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie , a pod koniec gotowania gdy już wszystko będzie miękkie to zabarwiamy koncentratem pomidorowym i przyprawiamy do smaku. Zmielone mięso również doprawiamy do smaku , dodajemy do niego jajko i formujemy klopsiki a potem smażymy je na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.11.2012 00:19
musi dopiero smakować
babcia
babcia 13.11.2012 00:19
musi dopiero smakować
ewaa 17.08.2011 22:07
mniam pyszne:)
Margo1 21.06.2011 12:01
Klopsiki wrzucamy do zupy tuż przed podaniem , żeby się nie rozmoczyły.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak