Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z pepperoni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 800 gram
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
mąka 1 łyżka
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 150 ml
pomidory 1 puszka
groszek zielony 1 puszka
pieprz 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z pepperoni

Mięso pokroić w kostkę. Posypać jedną łyżeczką papryki i mąką. Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Pepperoni marynowane przekroić wzdłuż i posiekać, usuwając pestki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Na tłuszczu po mięsie zrumienić cebulę i czosnek. Dodać koncentrat pomidorowy, papryki w proszku, bulion i mięso. Zagotować, dodać pomidory razem z zalewą i posiekane pepperoni. Dusić ok. 1,5 h. Na koniec dodać groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej podawać z ryżem ugotowanym na sypko. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 06.11.2011 08:17
pyszności
ziutula
ziutula 15.07.2011 09:04
takie gulasze są świetne na każdą okazję....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak