Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z kurkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
pietruszka 1 pęczek
kurki 200 gram
kajzerka 1 sztuka czerstwa
miód 1 łyżka
bulion 1 szklanka
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
boczek 800 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z kurkami

Boczek rozbić,natrzeć solą i czosnkiem. I pozostawić na całą noc w lodówce. Czosnek zmiażdżyć, cebulę drobno posiekać. Grzyby na wrzątku obgotować. Bułkę namoczyć i wymieszać z grzybami cebulą i posiekaną natką pietruszki. Farsz grzybowy ułożyć na boczku, mięso ciasno zwinąć i obwiązać mocną białą nicią. Wierzch posmarować miodem. Boczek ułożyć w brytfannie i podlać rosołem. Piec ok. godziny w temp. 190 stopni. Podlewać wytworzonym sosem od czasu do czasu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 05.12.2011 09:37
muszę wypróbować ,do księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak