Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po piracku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 500 g
pieczarki 500 g
cebula 3-4 szt
jajko 3 szt
mąka pszenna 3 łyżki
Sos pieczeniowy ciemny 2 op
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po piracku

Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.

Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet.

W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka.

Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 05.04.2012 22:46
super
Monika79 06.03.2012 20:49
coś dla mnie
bami 22.05.2011 10:41
Bardzo ciekawy przepis :)
matii6 26.10.2010 19:43
bardzo ciekawy przepis,tak wątróbki nie jadłam
eli_555 11.08.2010 22:44
Pyszna wątróbka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak