Wątróbka po piracku

Wątróbka po piracku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    500 g
  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    3-4 szt
  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • Sos pieczeniowy ciemny

    2 op
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.

Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet.

W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka.

Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

05.04.2012 22:46
super

Monika79

06.03.2012 20:49
coś dla mnie

bami

22.05.2011 10:41
Bardzo ciekawy przepis :)

matii6

26.10.2010 19:43
bardzo ciekawy przepis,tak wątróbki nie jadłam

eli_555

11.08.2010 22:44
Pyszna wątróbka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat