Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane dżemem morelowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 2 puszki
margaryna 125 gram
olejek waniliowy 0,5 opakowania
dżem morelowy 1 słoik
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane dżemem morelowym

Puszki z mlekiem zanurzyć do połowy w naczyniu z wodą i gotować na małym ogniu 3 godziny. Margarynę zmiksować, dodać olejek oraz mleko wystudzone. Przygotowaną masą oraz dżemem przekładać wafle. Wierzch można polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 15.12.2011 16:31
pyszne
Marybeth
Marybeth 05.09.2011 06:34
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak