Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 200 g
gęsta śmietana 18% 250 ml
majonez 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i śmietanę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszać o odstawić do lodówki celem przegryzienia się smaków na pół godziny. Podawać do wędlin, serów i jajek gotowanych na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.04.2011 09:24
smaczny
accee 28.02.2011 22:06
Mniam
elwal
elwal 05.07.2010 18:19
Robię podobny sosik, choć o nieco innych składnikach i proporcjach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak