Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 20 dag
kapusta pekińska 20 dag
cebula 2 sztuki
rzodkiew biała 1 sztuka
mąka 1 łyżka
rosół 2 l
olej 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
śmietana 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa z curry

Mięso kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy. Kapustę szatkujemy, cebulę siekamy, rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodajemy do mięsa i dusimy, podlewamy odrobiną rosołu. Całość oprószamy mąką, dodać curry, zalać rosołe. Gotujemy około 25 min. Zupę zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.06.2011 13:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak