Duszone patisony

Duszone patisony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbek
  • ketchup

    3 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    5 łyżka
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony obieramy ze skóry, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy je. Następnie wrzucamy patisony i podsmażamy około 3 minuty mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki.Dorzucamy do patisonów, dodajemy ketchup oraz przyprawy, mieszamy. Dusimy do miękkości. Podajemy do ziemniaków i mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

22.02.2011 10:41
pyszne

noculos

22.02.2011 10:41
pyszne

noculos

22.02.2011 10:41
pyszne

cukiereczek

26.01.2011 13:20
smaczne

Małgorzata106

18.01.2011 21:04
pycha

dasada1

04.09.2010 13:31
bardzo fajny pomysł

mundek1011

02.09.2010 22:33
super jest ten przepis!!!

caroline1983

26.07.2010 00:42
Nigdy nie miałam pomysłu na patisony

Kate131

16.07.2010 08:16
bardzo ciekawe

kakiaa

15.07.2010 15:39
Rzadko kupuję i przyrządzam patisony, ale ten przepis brzmi smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat