Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z włoskiej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wp 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki
seler 1 kawałek
kapusta włoska 1/2 główki
ziemniaki 600 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
śmietana kwaśna 12% do zupy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z włoskiej kapusty

Kości myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki. W osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę. Gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy. Gotujemy całość około 10 minut. Gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy, albo dać domownikom do poskubania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.10.2012 23:25
ja też takiej jeszcze nie jadłam
berys18 17.01.2011 08:52
ale super przepis
SmacznaPyza 09.11.2010 08:33
lubię kapuśniaki, ale z włoskiej nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak