Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe na zapiekanej bułeczce z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
bułka 1 szt
borówki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe na zapiekanej bułeczce z borówkami

Polędwiczkę kroimy pod skosem na paski grubości około 5-6 cm. rozgniatamy lekko pięścią i dodajemy soli i pieprzu i jeśli ktoś lubi można dodać czosnku. Następnie smażymy na oleju bardzo króciutko, aby polędwiczki nie straciły swojego smaku około 1-2 z każdej strony. Polędwiczki przekładany do naczynia i zapiekamy w piekarniku około 10 minut wcześniej posypując je wiórkami sera. Bułkę paryską tniemy pod skosem na kromki grubości około 7 cm i zapiekamy w piekarniku do momentu aż uzyskają, chrupkość:))

Gotowe polędwiczki układany na nasze zapieczone kromki i kładziemy łyżeczkę borówek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 06.02.2012 22:20
proste i smaczne
Nina7 21.06.2011 12:03
Szybkie w wykonaniu i smaczne w zjadaniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak