Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w pieczarkach i jogurcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 3 szt
jogurt naturalny 1 szt
pietruszka zielona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w pieczarkach i jogurcie

Dorsza porcjujemy solimy i pieprzymy z każdej strony na talerz wysypujemy mąkę i bułkę tarta mieszamy dokładnie i obtaczamy w tym rybkę

Rybkę smażymy na głębokim oleju. W między czasie kroimy na cienkie plasterki pieczarki oraz cebulę i smażymy na patelni, gdy cebula i pieczarki usmażą się nam dodajemy troszkę wody i doprawiamy solą i pieprzem po zagotowaniu się wody dodajemy delikatnie cały czas mieszając jogurt naturalny, zdejmujemy z ognia

Rybkę układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wcześniej przygotowanym sosem posypujemy pietruszką Tak przygotowana rybka najlepsza jest po 1-2 godzinach jak wszystkie smaki wymieszają się z naszą rybką

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 27.11.2011 09:17
chętnie bym zjadła
jolajka 16.08.2011 07:27
to jest to!!!
Gosia40 21.06.2011 12:30
Fajny pomysł na rybę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak