Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa ze skórką pomarańczową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
koper włoski 1 łyżeczka
bułka
masło 5 dkg
biała kiełbasa 60 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa ze skórką pomarańczową

Pomarańcze szorujemy i sparzamy,ostrym nożem wycinamy długie wąskie paseczki skórki i obwiązujemy nimi kiełbaski.Z pomarańczy wyciskamy sok.Widelcem nakłuwamy kiełbaski i podsmażamy je na połowie masła,często obracając.Podczas smażenia podlewamy sokiem z pomarańczy,następnie dodajemy ziarna kopru i jeszcze chwilę smażymy.Na drugiej patelni zarumieniamy na maśle bułkę pokrojoną w kromki.Kiełbasę podajemy z przygotowanymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.10.2011 10:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak