Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soja po bretońsku 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 250 gram
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
jabłko 1 szt.
olej 3 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
sól
przecier pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: soja po bretońsku 2

Soje przez noc namocz w zimnej wodzie. Odcedź, zalej świeżą wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj na półmiękko. Pod koniec posól.
W rondelku rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodaj przecier i mieloną paprykę. Podlej częścią wywaru z soi. Po chwili dołóż odcedzone ziarna soi i pokrojone w kosteczkę jabłko. Krótko podduś, w razie potrzeby dolewaj wywar sojowy. Dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.06.2011 08:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak