Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
masło 2 łyżki
sok z cytryny 0,5 szk
sól
tłuszcz do smażenia
wino różowe 1,5 (półsłodkie)
suszone owoce 0,5 (morele, śliwki)

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z owocami

Mięso włożyć do soku z cytryny wymieszanego z winem, solą i pieprzem. Przykryć i odstawić na noc w chłodne miejsce. Owoce zalać 5 łyżkami wina i wodą, odstawić na 2 godziny. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, naciąć ostrym nożem aby utworzyła się kieszeń. Owoce wyjąć z zalewy, włożyć do kieszeni, zaszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Mięso obsmażyć, dodać kilka łyżek marynaty, na wierzch ułożyć wiorki masła, przykryć. Piec 60 min. Odkryć i dopiec aby mięso było rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.02.2014 09:05
super pomysł
dorotka0000025 23.02.2013 16:16
fajny pomysl
barbara11561 29.08.2012 13:33
świetna propozycja
alaaa 11.04.2012 19:37
smaczne kruche miesko
Dorian 05.02.2012 13:48
pycha
Ewelina38 27.12.2011 09:39
rewelacyjne mięsko
Gosia32
Gosia32 01.07.2011 13:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak